Varekurv 0 vare(r)
I alt 0,00 DKK
Gå til kassen
Alle priser er incl. moms
Tjek vejret for de kommende døgn.
Århus-kysterne
Djurs-kysterne
Mariager Fjord
Horsens Fjord
Randers Fjord


Friske Børsteorm, Sandorm, Regnorm, Tigerorm og Tobis i butikken hver dag.

 


Havture med Yellowreef
Vi starter turene igen i marts 2017

Læs mere her

Kastekurser 1- & 2 flue
Vi starter vore populære kastekurser igen i midten af April 2017 og forsætter så længe der er behov.
Læs mere her
Aktiviteter 2017

   
Havture med Yellow Reef 2017
Så er datoerne til det gulerev for 2017 fastsat. Vi har i år 3 ture fra Hanstholm med Yellow reef. Søndag d. 19/03-16 2 ledige pl., Søn d. 02/07-17(9 ledige pl.) samt søn.d. 08/10-17.(11 pl. tilbage)  Har du yderligere spørgsmål til tuerne er du velkommen til at sende en mail på info@stefs-lystfiskergrej.dk  eller ring og hør nærmere.på Tlf. 86183333. Vi sejler fra Hanstholm kl. 06.00 og er i havn igen ca. kl. 17.00. Vi kører fra Århus samlet kl. 03.00 og er hjemme igen ca. kl. 19.00.

Vi fisker på vrag hvis vind og strøm tillader det men også på sten grunde. Fiskeriet er primært på torsk, sej, langer, lubber og havkat. Men vi møder tit også andre arter, specielt i efteråret kan der være store chancer for at få kurven godt flydt med makreller.
 
Turene kan bestilles via tlf. 86183333 eller direkte på dette link. Her kan du også læse mere omkring grejet samt beklædning vi anbefaler. Tilmelding er bindende og betaling skal være os i hænde senest 1 mdr. før afgang.

Prisen er 1100 kr. incl. transport pr. person. Forplejning sørger man selv for. Max. 12 deltagere.
Skulle turen blive aflyst på grund af  blæst eller andet returneres beløbet først kommende hverdag.

 
************************************************    
Kasteinstruktion 1-håndsflue 2017
Gennem de sidste 5 sæsoner har Stef´s Lystfiskergrej med stor succes gennemført kasteinstruktioner i 1-håndsflue.

Dagkurser starter først i maj og foregår over to hverdage. Første dag øves grundlæggende kast på græs og anden aften tager vi på kysten eller ved en sø for at indøve dobbelt træk og indøve affiskningsteknikker.
           
   
                       


*************************************************    

Kasteinstruktion 2-håndsflue 2017
Som tidligere år afholder vi igen kurser i kast med to-hånds fluestang.

Her undervises der efter nedenstående plan:

1. aften på græs, hvor alle grundlæggende teknikker gennemgås, og der gives introduktion til arbejdet med rullekast og spey/underhåndskast

2. aften ved åen (normalt Gudenåen) hvor der arbejdes med spey/underhåndskast med skydehoveder og running-lines og forskellige forfangstyper

Kasteinstruktionen retter sig mod brugen af tohåndsstænger i de største danske åer og lakse-/havørredfiskeriet i Norge, Sverige og de britiske øer

Pris 700 kr- pr. deltager for 2 dags kurset.
Datoer:
Kommer snarest
Bestil og betal kurset her:

Vi arrangere også special kurser for mindre og større grupper, hvad enten det drejer sig 1-hånds eller 2-hånds kurser, for nybegyndere, lettere øvede eller til den øvede som måske trænger til lidt fin- pudsning. Ring eller send en mail til info@stefs-lystfiskergrej.dk og hør nærmere omkring mulighederne.....

 

              

  
   


 
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     


Havture med Emmaline 
Søndag den 3. oktober - 10 pladser ledige.
Vi sejler fra Thyborøn kl. 06.00 og er i havn igen ca. 16.00.
 
Havture - Nordsøen - Torskegrund - Lille Rende
Stef’s Lystfiskergrejs havture giver dig muligheden for tage en dyst med Nordsøens storvildt, som langer, sej og torsk. Sidste års ture gav blandt andet mange »måler torsk« (fisk over 10 kilo), samt langer op til 12 kilo
Blæsten er en afgørende faktor ved fiskeriet på Nordsøen. Et vittigt hoved sagde en gang: “Det blæser 300 dage om året i Vestjylland, resten af tiden stormer det.” - Så galt er det dog langt fra, men man skal have respekt for Vesterhavet/Norsøen.
 
Ingen af vore skippere sejler ud, hvis vejrforholdene ikke er i orden. Derfor kan du stole på, at hvis turen bliver aflyst, så er det ikke fordi skipper trænger til en fridag! Men udelukkende på grund af vejret, der i perioder med megen blæst kan give mange aflysninger på Nordsøen.

Det praktiske omkring fiskeriet
Afstanden til Torskegrund er cirka 2 timers sejlads; mens der er omkring tre timers sejltid til Lille Rende. Dybderne vi fisker på ligger mellem 25 – 40 meter; men fiskeri på større dybder er til tider nødvendigt. Pirkene vi bruger ligger som regel mellem 200 - 500 gram

Pirkefiskeri foregår med stænger på 20 - 50 lbs. monteret med et multihjul i mellem eller stor størrelse med flettet line på spolen for bedre kontakt med agnen. Multihjulet er næsten en nødvendighed, da det er de færreste fastspolehjul, der kan klare det hårde fiskeri på Nordsøen eller ved vragene.

Et godt udvalg af pirke i mange farver og former med tilsvarende ophængere er også en nødvendighed. En god Hansen-pirk, der er malet rød, er et sikkert hit i sommerperioden.

Ophængerne bruges alt efter, hvad du ønsker at fange. Grønne »Sprutter« er klare favoritter til mørksej. Dog er det vigtigt, at eksperimentere lidt, for at få det optimale fiskeri.

Til slut et lille tips til pirkefiskeriet, lad være med at bruge store bevægelser, hvis du går efter store fisk. De gider ikke gå efter en pirk, der hopper som en hidsig gummibold over havbunden. - Der skal altså lokkes med fine bevægelser.

Medefiskeri
Samme udstyr som pirkefiskeren bruger eller meget kraftigt spinnegrej, kan fint bruges til at mede med. Medefiskeriet er et udmærket alternativ til pirken, og giver desuden gode muligheder for at fange mere specielle arter. For eksempel: havkat, lange, store fladfisk, og hvis man er heldig en helleflynder.
 

Kastefiskeri
Her er det en god idé at bruge en lettere stang. En 6 til 12 lbs. stang med et godt multihjul. Her bruges mindre pirke, idet du står i den side af båden, den driver imod, kaldet kastesiden, altså den modsatte side af pirkefiskerne, et par farve-strålende ophængere forøger ofte din fangst med mange fisk.
 
Madding/Agn
 Du kan frit vælge agn, men et godt tip vil være konksnegle, rejer med skal, sandorm, silde- og makrelfileter. Miks gerne det hele sammen til en cocktail. Det er en god idé at bruge mindst to forskellige agntyper ved medefiskeriet. På denne måde spredes der forskellige dufte i vandet omkring agnen. Til gengæld er det vigtigt at skifte agnen ofte. Gerne 3 – 4 gange på en time
Der kan også være tilrådeligt at bruge en »Rubby- Dubby« i form af en agndåse/lokkedåse med forskelligt fiskeaffald. – Helst finhakket så duftsporet bliver så stort som muligt. Skift indholdet i »Rubby-Dubby’en« ofte for hele tiden at have et frisk duftspor. Dette kan også gøres enklere ved at montere en lokkedåse, hvori der er en bomuldsklud eller et stykke gaze, der har ligget op til en uge og trukket fiskesaft. Hertil kan bruges olieholdige fisk samt rejer og muslinger. Det stinker, men afgiver dufte. Lokkedåsen sættes med blyloddet på en eventuel bom.
Når der agnes, kan man med fordel benytte mindst to forskellige agn. Det dækker et godt duftspekter, og så bør der skiftes til ny agn tre-fire gange i løbet af en time. Igen for at have et friskt duftspor.
Uanset om der benyttes tackler eller pirk, kan man med fordel anvende et stykke knækline, med en brudstyrke på 5 - 8 kilo mindre end hovedlinen. Test knæk-linen hjemmefra.
Det er i øvrigt altid en god ide at have rigget en eller to stænger til med en stor fed kuglelejesvirvel, så er det bare at bruge fem sekunder til at tackle om, så fisker man igen - enten hvis man mister forfanget eller hvis man skal skifte fra pirk til bundmede eller omvendt.
Det går lynende stærkt.

Aflivning af fangsten
Et godt råd om aflivning af fisken. Brug en tung priest og strubeskær lynhurtigt, så blodet løber af. Skær også halen igennem ved halefinnen.
Man opnår, at blod og væde løber fra, så fisken forbliver fin i kødet og bevarer den gode smag.
Men det skal gå hurtigt ellers størkner blodet.
Følgende arter er repræsenteret på Torskegrunden/Lille Rende:
Torsk – Mørksej – Lyssej – Makrel – Hestemakrel – Kulmule – Rødfisk – Lange – Havkat – Rødspætte – Hornfisk – Knurhane – Havtaske – Kuller – Berggylt
Derudover kan der forekomme fangst af pighaj, gråhaj og sildehaj.

Gode råd
Til slut er lige nogle gode råd til dig, der skal på Nordsøen for første gang:
1. Sørg for at være udhvilet.
2. Klæd dig varmt på - Man kan tage tøj af, men man kan ikke tage tøj på, der ikke er bragt med på turen.
3. Gode skridsikre støvler, så du kan stå ordentlig fast på det våde dæk
4. Spis jævnligt, mens du er på havet, så du ikke bliver træt.
5. Har man tendens til søsyge så tag et par piller i god tid og supplér i løbet af turen, eller brug et 72-timers plaster.
6. Vær ikke nervøs, ingen ansvarlig skipper sejler, hvis vejret er for dårligt.
7. Kryds tjeklisten af endnu engang - Better safe than sorry.
I tilfælde af aflysning, bliver deltagerne kontaktet pr. telefon inden klokken 20.00 aftenen før turen.

Turene kan bestilles via tlf. 86183333 eller direkte på www.stefs-lystfiskergrej.dk Tilmelding er bindende og betaling skal være os i hænde senest 1 måned før afgang.
Prisen er 950 kr. incl. transport pr. person. 
Skulle turen blive aflyst på grund af  blæst eller andet returneres beløbet først kommende hverdag.

Vi mødes foran butikken i Århus kl. 03.00 og kører samlet, opsamling på vejen er dog muligt. Butikken er åbent fra kl. 02.30 - 3.00 i tilfælde af sidste øjebliks mangler
.
Køb en plads på turen - Klik her